Honda Civic Tourer - stylově i s hektolitry na zádi

Honda Civic | foto: Honda

Honda kombíky od svého Civicu dosud příliš neodvozovala. Nyní se však mohou věci změnit a po vydařeném kombi Accord přichází Civic Tourer.

Honda svůj Civic Tourer naznačovala již před několika měsíci vypuštěním konceptu. Při přerodu na sériovou variantu se však vůz prakticky nezměnil a přichází skoro v té samé podobě. 

Zepředu lze oprávněně očekávat, že půjde o derivát běžného Civicu. A také ano, neboť to důležité se tu odehrává vzadu. Právě tam nalezneme zvětšenou záď, v jejíž útrobách se skrývá rekordních 625 litrů prostoru. To je o plných 15 litrů více, než kolik nabízí dosavadní miláček chatařů, Škoda Octavia.

Hondě se podařilo obří prostor, který navíc lze rozšířit sklopením sedadel na 1668 litrů, vměstnat do poměrně stylové karoserie, která rozhodně neurazí. Zaujme naopak její prosklení protažení přes celý D sloupek, střecha je tak opticky oddělena od zbytku karoserie.

Za pozornost stojí systém adaptivního tlumení, který je dodáván standardně pro zadní nápravu. Má několik nastavení pro sportovnější i klidnější jízdu, jejich hlavním smyslem však je udržet jízdní vlastnosti i při naložení nákladem.

Hondy mají tradičně netradičně umístěnou nádrž pod předními sedadly, díky čemuž je možné mnohem lépe využít prostor vzadu. Skvělým trikem, který zná i Civic hatchback, je možnost zvednutí zadních sedadel pro převoz vysokých předmětů, například jízdních kol. Naopak díky prostor pak mají sedačky dost prostoru, kam zapadnout při sklopení.

Oficiální premiéru se vůz odbude na autosalonu ve Frankfurtu. Prodejů bychom se měli dočkat nedlouho poté.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy