Červen: mesíc bez věšího množství smrtelných nehod

BMW | foto: Archiv AutoRoad.cz

Letošní červen lámal statistiky. Policie ČR zaznamenala nejméně nehod od roku 1990

Na letošní červen, především však přecházející měsíce, bude většina obyvatel Středočeského a Jihočeského kraje vzpomínat jako na období  mohutných dešťů a ničivých záplav. Vše devastující vodní živel přinesl ohromné škody na majetku, včetně mnohem vážnějších a smutnějších ztrát na lidských životech.

Pokud se však přes tragické události přeneseme, spatříme i světlejší okamžiky roku 2013. Za zmínku stojí ku příkladu nehodovost s následkem smrti na českých silnicích.

Dle vyjádření příslušných policejních orgánů totiž klesl počet smrtelných nehod. Měsíc červen překonal dosavadní statistiky z let minulých a se svými 35 oběťmi  je „nejsvětlejším“ měsícem aktuálního roku 2013, podobně bezpečně si řidiči vedli ku příkladu v lednu, kdy na českých silnicích pohaslo 36 životů. Nejhůře dopadl naopak květen s uváděnými 51 usmrcenými.

Nejrizikovějším místem výskytu dopravních nehod zůstává Praha a příměstské části se 7 476 šetřenými nehodami, nejbezpečnějším pak Karlovarský kraj, kde v průběhu od ledna do května policisté ČR vyšetřovali 628 nehod.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy