Honda CR-V: pět hvězd za bezpečnost

euro ncap | foto: Archiv AutoRoad.cz

Japonská třetí generace úspěšného SUV získala v testech bezpečnosti pět hvězdiček. Stává se tak oficiálně maximálně bezpečným vozem

Stává se tak oficiálně maximálně bezpečným vozem Třetí generace japonského SUV úspěšně zabodovala. Z crash testů EURO NCAP (European New Car Assessment Programme), tedy nezávislé mezinárodní organizace (1998), si odváží nejvyšší hodnocení právě v otázce bezpečnosti.

Na místo stávajících čtyřech hvězd tak polepšila. V celkové hodnocení to bylo 93% ze 100% v oblasti ochrany dospělých. Stoprocentní výsledek pošramotilo jen možné drobné poranění holení a hrudní části. Podobně si vedla i při testu bočního nárazu. Zde získala maximální možné ohodnocení.

Jelikož nám jde však především o naše nejmenší, zaměřil se výrobce i na tuto oblast. Výsledných 74% nezní optimisticky, i tak se jedná o velmi dobrá čísla.

Ve zbývajících dvou disciplínách, tedy kategorii poranění chodců a spolehlivosti a bezpečnosti, resp. funkčnosti příslušných automobilových asistentů, odváží Honda 68 a 66%. 32% strhli komisaři vozu z důvodu nadměrného poranění hlavy, zbytek těla dopadl dobře. Bezpečnostní výbava, obsahující ESC, standardní pásy ve předu i v zadu, stačily k uspokojení, omezovač rychlosti v základní výbavě nehledejme.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy