Ford Focus ST: přišel vám Focus ST drahý? Nyní ušetříte

Ford Focus | foto: Archiv AutoRoad.cz

Sportovní Ford Focus ST levnější o bezmála 200 tisíc korun. Jak je to možné?

Máte rádi americkou značku Ford a její modely? Po přečtení této zprávy se Váš vztah k ní jistě zlepší. Automobilka včera vydala tiskové prohlášení, kterým upozorňuje na nový ceník výrobce. Ten má být pro zákazníky přehlednější právě jednotnými a nižšími cenami u většiny modelů.

Sportovní nadšence zaujme zřejmě nejsilněji cenovka u nového Focusu ST. Částka na ní poklesla o nezanedbatelných 200 tisíc korun. Klasický pětidveřový hatchback tak vyjde na 659 990 korun, kombi pak na 689 990 korun. Podobně zajímavě zní i 429 990 korun za obdobně přijatou Fiestu ST.

Pokud se zadíváme po konkurenci, vše nám automaticky docvakne. Vždyť velice povedený Golf GTI dnes zakoupíme za rovných 613 900 korun, Astru OPC za 633 900 korun. Nadsazená cena tak byla zdá se hlavní překážkou dobrých prodejů.

Vůz s 250 k, točivým momentem 360 N.m, maximální rychlostí 248 km/hod a spotřebou 7,2 l/100 km se tak stává, podobně jako Fiesta, velmi zajímavým a lákavým zbožím. Zda tak prodejci modrého oválu přijdou o své prsty, stejně jako o manžety košil, brzy uvidíme a poznáme.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy