Škoda Superb: přepracovaný Superb brzy na českém trhu

škoda superb | foto: Archiv AutoRoad.cz

První faceliftový superb v rukou hlavy státy, pro ostatní během několika dní

Škoda Superb byla ve 30. letech 20. století synonymem slova dokonalost a luxus. Tehdejší automobil s na tu dobu výkonným šestiválcovým motorem dávajícím 100 koňských sil (74 kW), představoval špičku a byl tak užíván movitějšími či jinak významnými osobnostmi doby.

Podobně je tomu nyní téměř o 100 let později. Modernizovaná verze Superb přijde co nevidět i k tradičním zákazníkům, jako první ho však dostala k užívání nově zvolená hlava českého státu, pan prezident Miloš Zeman. Prezidentská flotila čítající tři vozy Superb, Land Rover Discovery a další se tak rozšířila o modernizovanou Škodu Superb.

Nejluxusnější výbavu Laurin & Klement doplňuje benzinový 3,6litrový šestiválec FSI s výkonem 191 kW (260 koňských sil). Automobilka předala do rukou ministerstva vnitra prakticky sériový vůz. Jakými změnami poté prošel, není nikomu krom osob nejpověřenějších známo. Samozřejmostí tak zůstávají držáky na vlajky a skryté majáčky.

Jak jsme již oznámili. Vůz se dostane nejen k českým zákazníkům během několika následujících dní za cenu 1,07 milionů korun.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy