Alfa Romeo 4C: máte rádi karbon?

alfa romeo 4c | foto: Archiv AutoRoad.cz

Výrobce italských sportovních vozů zveřejnil videonahrávku, zachycující produkci modelu 4C od zpracování materiálu po ukázku extrémní jízdy

Máte rádi karbon? Tak právě pro Vás staví automobilová značka Alfa Romeo svůj sportovní model 4C s použitým výše zmíněným materiálem. Nově získáváme možnost, nahlédnout přímo pod pokličku a spatřit výrobu unikátu téměř na vlastní oči. Italská zveřejnila video, na kterém vidíme výrobu vozu téměř od šroubku, zde řezání fólií, až po extrémní drifty v zatáčkách závodních okruhu.

Speciální karbonový monokok a další ultralehké materiály, použité uvnitř vozu vypovídají o kvalitě zpracování a neuvěřitelně nízké hmotnosti pouhých 895 kg.

Téměř na počátku roku představené vozidlo pohání čtyřválec 1750 Turbo s výkonem 177 kW (240 koní) a maximálním točivým momentem 350 N.m. V kombinaci se šestistupňovou dvouspojkovou převodovkou Alfa TCT, systémem Alfa DNA a dalšími speciální prvky techniky, tvoří ideální automobil pro pravidelné projížďky a výlety s občasným „nechtěným“ projetím závodního okruhu a cílové rovinky.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy