Euro NCAP: nové výsledky nárazových testů

euro ncap | foto: Archiv AutoRoad.cz

Pět hvězd za bezpečnost pro Chevrolet Trax a Renault Captur, čtyři pro rumunskou Dacii Sandero, jen tři pro Nissan NV200 Evalia

Oficiální nezávislá organizace Euro NCAP, založená roku 1996, uveřejnila na svých stránkách www.euroncap.com nové výsledky cash testů čtveřice automobilů. Jedná se o Chevrolet Trax, Renault Captur, Dacii Sandero a Nissan NV200 Evalia.

S plným počtem bodů, tedy pěti hvězdami, odjíždí dvojice prvně jmenovaných. Výsledek rumunské Dacie můžeme brát rovněž za úspěch. Poprvé totiž vybojovala pro svou značku větší počet hvězd než tři, v tomto případě čtyři. Co však překvapí, je výsledek japonského Nissanu. Dobré mínění o japonské kvalitě a propracovanosti zde silně pokulhává. V konečném pořadí poslední příčka a jen tři zářezy na pažbě.

Vůz, odvozený od dodávky, obhájil dobrou ochranu dětí do 18 měsíců od narození i do tří let, propadlo však v bezpečnosti a ochraně dospělých cestujících. Absence rychlostních asistenčních systémů, za kterou získal pouhých 55% v kombinaci s malou tuhostí karoserie v oblasti motoru, znamenalo nepopíratelně nejhorší výsledek a pouhých 67%.

Více informací se dočtete na oficiálním serveru konsorcia, uvedeném výše.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy