Německo: nové dotace na vozy s alternativními pohony?

Fortwo | foto: Smart

Vláda v čele s kancléřkou Merkelovou, vidí budoucnost osobních dopravních prostředků ve vozech na elektrický pohon. Můžeme čekat další dotace?

Kancléřka Angela Merkelová nedávno uvedla, že by ráda viděla na německých silnicích větší množství vozů na alternativní pohony. Do konce tohoto desetiletí chce dosáhnout konečného čísla milionu kusů. Řeč je samozřejmě o elektromobilech. Ty podle ní představují budoucnost v ekologické a k přírodě šetrné dopravě.

Postup či kroky, kterými plánuje změny docílit, neuvedla. Očekáváme tak nově vytvořené dotace, speciálně cílené na větší prodeje a výhodnější koupě elektromobilů.

Dřívější myšlenky a představy, které hovořily o brzké náhradě vozů, poháněných elektrickou energii na místo neekologických spalovacích motorů, se nepotvrdily. Hlavní nevýhodou šetrných vozů zůstává doposud nízký akční rádius, velká hmotnost baterií a dalších součástí pohonu, vysoká počáteční pořizovací cena.

Přes všechny výše zmíněné nevýhody, hodlá německý průmysl investovat cca 300 miliard korun do alternativních pohonů, nevyjímaje elektromobilů. Uvidíme, zdali se podaří změnit aktuální nazírání Němců na zelené automobily, které je v současné době více než skeptické.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy