Mercedes Benz třídy S: nové synonymum slova luxus

mercedes-benz s | foto: Archiv AutoRoad.cz

Pokročilé technologie, komfort a luxus. Jediné možné definice novinky stuttgartského výrobce

O novince stuttgartského výrobce luxusních automobilů se znakem trojcípé hvězdy, představující zemi, vodu a vzduch,  obkroužené vavřínovým věncem, padlo již mnohé. Mnohé zajímavé však zůstalo nepopsáno. Zajímavostí a kapitolou samotnou pro sebe je jistě použité osvětlení.

To totiž představuje absolutní špičku mezi vozy luxusních specifikací. LED technologie předních a zadních světlometů se dnes stávají standardem. Minimálně pak volitelným příplatkovým prvek.

Mezi nezpochybnitelné výhody zmíněného typu osvětlení patří nižší spotřeba elektrické energie, vyšší svítivost, mimo jiné pak životnost samotných diod. Uvedená fakta zřejmě inspirovala německé konstruktéry, protože ti jak známo, „LEDkami“ nešetřili.

Jejich celkový počet, na vozu s označením W222, dosahuje magické hranice 500 kusů. Tvoří základ předních a zadních světlometů,  mimo jiné i 100% osvětlovací prvek v interiéru. Ve předu se jedná o 60, vzadu pak 36 LED diod. Vnitřek vozu osvětluje celkem 300 diod. Suma sumárum téměř 500 kusů. Klobouk dolů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy