Porsche: plug-in hybridní technologie ve vozech Boxter, 911 a dalších

porsche panamera | foto: Porsche

Německá automobilka rozšíří použití hybridních agregátů. Porsche Boxter s elektromotorem nebude výjimkou

Ferdinand Porsche, zakladatel německé automobilky Porsche, si jistě za svého života (1875-1951) nepředstavoval, jakých úspěchů firma vydobude během svého působení. Nemohl tušit, že se vozy 911 či Boxter stanou téměř tradicí a stálicemi ve světě sportovních vozů. Nyní, představte si, co by řekl na automobil, kombinující spalovací a ekologický na elektrický pohon sílu dávající agregát.

A přesně to se nyní stává realitou. Automobilka prohlásila, že v rámci svého vývojového centra úspěšně ukončila studii, zaměřenou na agregát, spojující elektromotor s příslušnými spojkami. Z toho plyne následující. Stuttgardský výrobce nyní hodlá obohatit stávající modelové řady o automobily s hybridní technologií plug-in, kombinující spalovací motor a elektromotor, stejně jako je tomu například u vozu Panamera s přízviskem Hybrid.

Více méně se tak můžeme těšit na ekologické sportovní vozy s výkonem samotného elektromotoru kolem 70 kW. Součástí vývoje byl i požadavek na celkové snížení hmotnosti baterií, kabelů a dalších komponent systému, které se povedlo a na místo dříve užívané měděné kabeláže se tak setkáme s hliníkovými částmi.

Technologie jde zjevně nezadržitelně dopředu trvale ve směru snižování emisí, výkonů a přecházení na ekologické motory. Již nyní se předpokládá nový hybridní systém Porsche, plánovaný je však až na přelom let 2016 a 2017.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy