Veletrh RETTmobil: BMW představí 6 speciálně upravených vozů pro záchranu života

BMW | foto: Archiv AutoRoad.cz

Mnichovská automobilka přichází na známý veletrh záchranářské techniky s širokou modelovou řadou

Mezinárodní veletrh záchranářské techniky RETTmobility se nezadržitelně blíží. Již třináctý ročník představí řadu novinek a zajímavostí ze světa zdravovědy a s ní spojené stále se vyvíjející záchranářské a hasičské techniky. Rekordní počet 420 vystavovatelů, se rovnoměrně rozprostře po ploše 70 tisíc metrů čtverečních. K dispozici bude 19 výstavních hal. Součástí akce budou rozhovory, konference, představí se německá vojenská záchranářská technika, hasičské sbory.

Hlavními pilíři akce je výstava, vzdělání a mobilita. V rámci posledně jmenovaného bodu spatříme doposud nejnovější modely automobilky BMW. Ta přiveze šest vozů a jeden motocykl.

Chybět nebude kombi řady 3 Touring, vylepšené SUV X3, řada 5 Touring pro hasiče, sanitka X6, model M50d, speciálně konstruován pro závodní okruhy a X1 pro rychlou záchrannou službu. Za zmínku stojí i motocykl BMW F 800 GT - sprotovně-cestovní enduro německé vrtule pro orgány nejen německé správy.

Od 15. do 17. května roku 2013 si tak ve městě Fulda, umístěného východně od známějšího Kolína či Frankfurtu nad Mohanem, přijdou na své všichni motoristé, nejen řidiči a obsluha sanitek a jiných vozů záchranné služby.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy