Dodací lhůta: nový automobil za 2-3 měsíce

Ferrari F150 Laferrari | foto: Ferrari S.p.a.

Většina zákazníků si v dnešní době počká dlouhých několik týdnů, než za své peníze obdrží požadovaný produkt

Každý, kdo nyní přemýšlí nad koupí nového vozu, měl by vše důkladně zvážit a dopředu naplánovat. Dle statistik totiž většina automobilek dodává své produkty s patřičným časovým odstupem. V případě, že objednavatel potřebuje automobil druhý den, musí volit z vozů na skladě.

Důvodů je hned několik. Ty pro výrobce nejoptimističtější jsou přílišný zájem o daný model, méně pak nehoda či špatné řízení a logistika během samotné montáže, dovozu náhradních součástí. Výroba na vzdáleném ku příkladu asijském trhu sebou nese právě dlouho dobu plavebního převozu, o kterou se dodání zpozdí.

Nejméně se čeká na automobily domácí značky. Tuto zákonitost narušuje mladoboleslavská Škodovka modely Octavia či Rapid, jejíchž pomalý nástup výroby a množství objednávek, prodloužilo čekací dobu na cca 8 týdnů. Podobně je na tom většina evropských výrobců.

Absolutní primát drží italské Ferrari s modelem F12 Berlinetta. Plátci si zde počkají těžce uvěřitelných 9 měsíců. Nejinak tomu je u dieselové verze Porsche Cayenne S, produktů značky Maserati, Mercedesů, BMW, Mini a dalších.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy