Široký výběr vozů s hybridním pohonem neláká

Motory | foto: Archiv AutoRoad.cz

Široká nabídka úsporných vozů Američany neláká, po dlouhé době však vzrůstá obliba naftových agregátů

Národ za velkou louží nikdy nehleděl na spotřebu svých čtyřkolových dopravních prostředků. Velkoobjemové motory s množstvím válců jsou toho důkazem. Proč by také měli, když byli donedávna na vrcholu těžebního žebříčku. Pro zajímavost stojí říci, že se o sesazení z pomyslného čtyřicet let trvajícího trůnu postarali, stejně jako v mnoha dalších případech, Číňané.

Dle statistik, zveřejněných společností R.L. Polk and Co., se prudce mění procentuální zastoupení jedné kategorie. Po více než dvaceti letech tak vzrůstá počet registrovaných vozů s naftovým agregátem.

Statistiky uvádějí nové i ojeté vozy. Od ledna roku 2010 do prosince roku 2012 jejich počet stoupl z 640 779 na téměř 800 000 kusů. Jedná se tak o více než 24% nárůst. Jediným vysvětlením měnícího se zaběhnutého standardu je fakt zhoršujících se tamějších životních podmínek a orientace na úsporu v rodinném rozpočtu.

Ostatní čísla se příliš nemění. Momentálně je v prodeji více než 45 modelů vozů s hybridní technologií, 27 s naftovými agregáty. Použití úspornějších motorů dělí Spojené státy americké na dva celky, severní část a tu jižnější. Mezi zmiňované níže položené uveďme Floridu, Texas, Louisiana a další.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy