DC Duster: trochu jiná Dacia

dacia duster | foto: Archiv AutoRoad.cz

Indická společnost DC Design, známý úpravce nejlevnějšího vozu světa Tata Nano, překvapil. Oproti předešlým kreacím přišel s něčím relativně použitelným

Dacia Duster, pětidveřové SUV s pohonem všech kol, jeden z nejlevnějších malých terénních vozů světa. Tak přesně tento vůz si vzala do dílny společnost DC – známý indický úpravce vesměs menších vozů.

První dojem? Opravdu slušný. Ze předu díky novému nárazníku a masce chladiče mnohem zajímavější než všední tvary Dacie, boční karoserie vozu však již takovou proměnou neprošla. Zde je tvar a provedení vozu, pocházející od našich rumunských sousedů, jasněji rozpoznatelné. Co naplat, že už se vlastně jedná o Francouze. Předek se nicméně vskutku povedl. LED pásky, sloužící jako denní osvětlení zaujmou, nejinak tomu bude s třemi lampami, umístěnými na nárazníku, ohraničené chromovaných páskem.

Matný lak dává dojem sportovně luxusního automobilu. Ten dokreslují pěkná litá kola. Nepatrnou změnu bočního profilu vozu plně vynahrazuje interiér. Klasické rumunské provedení se vyznačuje přemírou nekvalitně vyrobených a lacině se tvářících plastů.

Úpravce zde nešetřil. Celkové navýšení ceny tomu sice nijak nenasvědčuje – práce a materiálu si společnost váží na cca 150 000 Kč (5 000 eur), to však nic nemění na konečném dojmu. Kabina je v hnědém provedení, nechybí kůže či věrohodná napodobenina dřeva. Nově čtyři sedadla dávají cestujícím přemíru prostoru, interiér byl dále doplněn o stůl a obrazovku.

Osobní názory mohou být různorodé. Někomu se dynamicky tvářící exteriér, kontrastující s luxusně působícím „lodním“ prostorem, může líbit, druhému přijde nevzhledný. Jinému bude imponovat.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy