Mustang: milióntý kus opustil brány Flat Rocku

ford mustang | foto: Ford Motor Company

Továrnu slavnostně opustil milióntý kus výkonného „pony caru“. Je to již více než 50 let úspěchů legendárního vozu, známého z filmu 60 sekund a jiných

Automobilka Ford Motor Company hlásí milióntý vyrobený kus legendárního vozu Ford Mustang. Samozřejmě se nejedná o celkový počet vyrobených exemplářů. Číslo udává pracovitost a šikovnost dělníků jivýchodního michiganského závodu ve Flat Rocku. 

Vše se událo 18.4. letošního roku. Jednalo se o červené provedení vozu, patřící do stále aktuální 5. generace, která si prošla, jako verze předchozí, řadou notných modernizací a úprav.

Vůz byl poprvé představen roku 17. 4. 1964 na autosaloně v New Yourku. Výroba nejúspěšnějšího modelu A začala ještě téhož roku. Od té doby tedy vzniklo 8,5 milionů kusů. Mezi továrny, kde model vznikal, patří Rouge v Dearbonu, do Flat Rocku se výroba přesunula před devíti lety.

Jak automobilka s relativně zajímavým a chytlavým výročím naloží, je ve hvězdách. V úvahu přicházejí různé reklamní akce na podporu prodejů. V rámci volného a zataženého víkendu doporučujeme tematický snímek Bulit se Stevem McQueenem.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy