VW Caddy: Pick-up pro Walkera

volkswagen caddy | foto: Archiv AutoRoad.cz

Polský autosalon v Poznani představil známe i neznámé, „bláznivé“ modely a koncepty

Chuck Norris by jako Walker, Texas Ranger, vzal po přečtení této zprávy nohy doslova na ramena – tak, jak to dokáže jen on a ztratil se kdesi v amerických prériích, kde by zrakem lovil divokou zvěř a přespával v jeskyních a brlozích medvědů, které by před tím uhranul svým plnovousem.

Žerty stranou. Polská továrna přišla na výstavní plochy Poznaň Motor Show 2013 s novým konceptem pod označením Pick-up. Automobil, založený na modelu Caddy, doznal oproti sériové verzi řady změn. Vcelku prostorný pětimístný vůz dostal za kabinu korbu, boční dveře, hliníková kola a dvojici spíše sportovních výfuků.

Součástí expozice VW by měla být rychlá záchranná pomoc. Kde koho totiž může sprovodit ze světa pouhý letmý pohled do technických specifikací, kde se dočte o faktech použitého agregátu. Motor není žádná novinka. Jen zde trochu překvapí. Jedná se o 3,2 litrový šestiválec s výkonem 184 kW (250 k), se kterým se můžeme setkat například u vozů Passat, kde společně s převodovkou DSG, pohonem všech kol, tvořil výbavu Comfortline v přepočtu za více než milion korun.

O jízdních vlastnostech se zřejmě nikde více nedočteme. Sériová produkce je méně než nepravděpodobná. Stejně tomu bude i u druhého konceptu z polské Poznaně. Vůz karoserie limuzína již nepřekvapí luxusním interiérem v provedení s koženými sedačkami, minibarem, širokoúhlým LCD televizorem ani dalšími vymoženostmi.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy