Škoda Auto: velké investice do produkce

Škoda | foto: Škoda Auto

Automobilka Škoda Auto jde proti proudu. Hlásí vysoké investice ve výrobě a modelovou ofenzivu

Není to dlouho, co automobilka Škoda, představila na brněnském autosaloně III. generaci vozu Škoda Octavia Combi. 4.4.2013 byla současně spuštěna sériová produkce tohoto unikátního vozu v mladoboleslavské továrně. V pořadí třetí velký náběh nového modelu zvládli zaměstnanci automobilky dle slov předsedy představenstva společnosti ŠKODA Prof. Dr. h.c. Winfrieda Vahlanda bravurně.

Nový vůz se má vyrábět na jihu Čech. Jelikož by výrobní závod nestíhal, byly prostory notně zmodernizovány a rozšířeny. Výrobní kapacity vzrostly ze současných 800 vozů za den na konečných 1 200. 

Součástí investic je nově spuštěná svařovna, plně automatická lakovna, od konce února i vysoce moderní lisovna za 66 milionů euro. V současnosti má dojít k otevření nového, moderního a vysoce efektivního logistického skladu, umožňujícího rychlejší a pružnější dodávky dílů pro výrobu vozů a agregátů.

V roce 2013 má přijít celkově 8 nových či přepracovaných modelů, do roku 2015 automobilka plánuje obnovit celou svou modelovou řadu, rozšířit portfolio o vozy dalších segmentů a do roku 2018 tak zvýšit své prodeje až o 1,5 milionů ročně.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy