Citroën DSX - automobilka opět přemýšlí o luxusu

Citroën | foto: Archiv AutoRoad.cz

Citroënu se v poslední době luxusní auta příliš nedařily. Řada DS ale, zdá se, prolomila bludný kruh a automobilka tak může opět přemýšlet o nejvyšší třídě.

Citroëny dokázaly být luxusní. Nejslavnější byl bezesporu avantgardní Citroën DS. Byl to právě on, který přinesl hydropneumatické odpružení, které dělalo z Citroënů plovoucí křižník s naprostou pohodou na palubě. Na DS navázal úspěšný CX a již o něco méně úspěšný XM. Po skončení jeho produkce v roce 2000 neměla automobilka v této třídě pět let svého koně. Až v roce 2005 přišel Citroën C6. 

"Cé šestka" není špatné auto, ale pod úchvatným kabátkem se nenachází nic překvapivého. Technická jedinečnost modelu DS je pryč a C6 je prostě docela normální luxusní sedan, byť s trochu výstředním vzhledem.

I proto se tento vůz nikdy nestal nějak zvlášť populární. Nyní chce automobilka složit reparát. Nový luxusní vůz by nicméně měl být zařazen pod extravagantnější řadu DS a neměl by to být sedan. Podle všeho půjde o nezařaditelný crossover postavený někam mezi luxusní sedan, kombík a SUV. 

O budoucí specifikaci vozu se prozatím nesou jen spekulace. Pravděpodobně by měl sdílet mnohé s podobně řešeným modelem DS5, avšak v luxusnějším balení. Více se jistě dozvíme na blížícím se autosalonu v Ženevě. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy