McLaren P1 - rychle a zběsile

mclaren p1 | foto: McLaren

McLaren míří vysoko a jeho nový model P1 je velmi očekáván. Nové video ukazující testy nového supersportu proto nemůžeme pominout.

McLaren se konečně po dlouhé době pustil do vývoje vlastního supersportu. Je jím model MP4-12C a jeho jízdní schopnosti se ukázaly být špičkovými, ačkoliv značka nemá v tvorbě silničních vozů tak velké zkušenosti jako Ferrari či Lamborghini.

Na menší model nyní má navázat větší varianta P1, která bude útočit na nejvyšší příčky v hierarchii supersportů. Jeho úkolem je vzít si to nejlepší z menšího sporťáku a přidat k tomu technologie z Formule 1. Základem tak bude monokok odvozený z MP4-12C, do jehož útrob bude usazený osmiválec s objemem 3,6 litru. Potud tedy totéž.

Pod kapotou se ale kromě běžného motoru bude nacházet také systém KERS odvozený z Formule 1. Díky hybridnímu systému by špičkový výkon měl přesahovat hodnotu 800 koní, což spolu s nízkou hmotností umožní zrychlení z klidu na stovku kolem tří sekund. 

Vyrobeno bude pouze 500 kusů a lze očekávat, že většina z nich je již přinejmenším zamluvena. Očekává se cena převyšující milion dolarů. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy