Alfa Romeo a Maserati naznačují plány do budoucna

MiTo | foto: Archiv AutoRoad.cz

Alfa Romeo v současné době nezažívá dobré časy. Vyrábí jen pár modelů, ale Fiat, vlastník značky, se vzdát nechce a připravuje expanzi.

Alfu Romeo v posledních letech postihl nemalý úpadek. Pryč jsou doby, kdy v nabídce byly vozy napříč téměř všemi třídami. Dnes automobilka nabízí jen malé hatchbacky MiTo a Giulietta. Sedan 159 se již jen doprodává, supersport 8C byl vyroben jen v omezeném množství a všechny ostatní modely již nenávratně skončily.

Alfa se proto musí snažit, má-li se vrátit ke slušnějším prodejům. Jako základ dostanou modernizaci oba současné malé vozy, které jsou na trhu již čtvrtým, resp. třetím rokem a facelift si jistě zaslouží.

Nabídka bude doplněna o tři verze modelu Giulia. Přijde pravděpodobně jako sedan, kombi a pravděpodobně také jako crossover. Nad Giulii se postaví ještě větší sedan útočící proti BMW 5.

K tomu se objeví také tři speciálnější modely. Půjde o Alfu 4C v uzavřené i otevřené variantě. Cenově dostupnějším sportovním vozem pak bude společný podnik Mazdy a Alfy, přičemž u Mazdy půjde o nástupce legendárního roadsteru MX-5.

Věci se budou dít také u Maserati. Automobilka počítá s tím, že pod nové Quattroporte nasadí levnější sedan Ghibili. Ten by mohl mít mnoho společného s největší Alfou Romeo. Novinkou v nabídce bude také SUV Levante. Naopak zůstanou luxusní sportovní vozy GranTurismo a GranCabrio. Znovuobjevenou novinkou v modelové řadě se stane model GranSport, který by měl mít mnoho společného s Alfou Romeo 4C. Naopak se nezdá, že by se v nabídce mohl objevit nástupce modelu MC12.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy