VIDEO: Morgan Plus 8 - výroba největšího klasika

Plus 8 | foto: Morgan

Morgan Plus 8 se může tradičností měřit snad jen s tvrdými off roady jako je Land Rover Defender. Přesto je stále žádaný a moderní.

Morgan stále sází na staré a osvědčené postupy. Šasi je stále vyráběno ze dřeva, ačkoliv dnes již hlavní nosnou funkci převzal hliníkový rám. Přesto však dřevo působí jako dobrá výztuha a díky jeho vlastnostem jsou údajně výsledky v crash testech vynikající. 

Celá výroba je striktně ruční. Nenajdeme tu žádné výrobní linky, ale na sestavení jednotlivých částí pracují zruční mechanici. Přestože nástroje již samozřejmě spadají do dnešní doby a nebozezy tu nenajdeme, stále před sebou máme ruční malosériovou výrobu.

Modely Moraganu jsou ceněné zejména pro spojení tradicionalismu s moderní technikou. Pod kapotou tak najdeme osmiválcový motor BMW s výkonem 376 koní. Jedná se nejlehčí osmiválcový vůz na světě. K dispozici je řada komfortní elektroniky jako klimatizace či multimediální systémy. Díky ruční výrobě dokáže automobilka každý konkrétní vůz přizpůsobit přímo přání zákazníka. Ceny začínají na dvou milionech korun bez daně.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy