Renault Zoe dostal odklad, prý je až moc dobrý

Zoe ZE | foto: Renault

Renault Zoe je vůz podobný Cliu, avšak plně založený na elektrickém pohonu. Renault tvrdí, že s jeho odkladem počítá právě kvůli kanibalizaci. Je to pravda?

Renault Zoe je naděje Renualtu. Automobilka chce prodávat během sedmi let celých 10 % vozů právě s elektrickým pohonem. Malý vůz, který je fakticky elektrickou variantou Clia, měl naučit zákazníky dívat se na elektrický pohon jako na reálnou alternativu. Nyní se však zpozdí. Ale proč?

Šéf Renaultu ubezpečuje, že důvodem je to, že automobilka právě představila nové Clio a domnívá se, že Zoe by na Cliu příliš parazitoval. A přidal k tomu větu, že kdo jednou vyzkouší elektromobil, již nechce jinak.

Panu Taravesovi sice můžeme věřit, avšak my se domníváme, že pravda je tak trochu jinde. Eektromobilům se zkrátka nedaří. Z trhu alespoň dočasně uteklo trojče od Peugeotu, Citroënu a Mitsubishi. Nissan musel na Leafu pořádně zapracovat a doufá, že poté se konečně začne prodávat. Není tedy důvodem spíš všeobecný neúspěch elektřinou poháněných vozů?

I přesto se na Zoe těšíme. Půjde o zajímavé zpestření nabídky vozidel a to je vždy příjemné.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy