Mercedes-Benz Ener-G-Force - terénní vůz budoucnosti

Ener-G-Force | foto: Mercedes-Benz

Mercedes Benz ukazuje studii budoucího off roadu. Nahradí jednou slavnou třídu G?

Pro designovou soutěž na autoslalonu v Los Angeles si automobilka Mercedes-Benz připřavila velmi zajímavý koncept. Představuje terénní vůz budoucnosti, konkrétně pro rok 2025 a již samotným názvem evokuje, že nejde o kdejaký koncept, ale že zaklíná přeslavnou třídu G.

Mercedes-Benz třídy G je legendou mezi off-roady a přestože stojí na základech původně vojenského Gelandewagenu starého již desetiletí, jeho obliba neupadá. Konkurenční Land Rover Defender nicméně také mění kabát a bude vyráběn v novém. Chystají něco podobného i u Mercedesu?

Prozatím jde jen o koncept bez produkčních ambicí. Alespoň oficiálně. O pohon se stará čtveřice elektromotorů - pro každé kolo jeden. Energii do nich dodává vodíkový palivový článek. Zajímavý je systém, který sbírá vodu ze střechy, například při dešti, a svádí ji do palivového systému. Zde je z vody vyráběna elektřina.

Senzory umístěné na střeše mají za úkol monitorovat terén před vozem. Díky těmto skenerům dokáže vůz dopředu odhadnout charakter terénu a podle toho přizpůsobit nastavení vozu.

Jak se vám líbí terénní vůz budoucnosti?

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy