Land Rover chystá 16 nových modelů během sedmi let

DC 100 Sport | foto: Land Rover

Land Rover chystá zásadní expanzi. Svoji modelovou nabídku chce rozšířit a zmodernizovat hned 16 novými modely tak, aby do roku 2020 zdvojnásobil své prodeje.

Slavná automobilka zaměřující se na výrobu terénních vozů je nyní v držení indického koncernu Tata. Pod asijskou taktovkou se chystá mohutná expanze.

Automobilka dělí své modely na tři základní kategorie. Luxusní vozy nemůže reprezentovat nikdo jiný než Range Rover. K současným modelům Range Rover, Range Rover Sport a Range Rover Evoque přidá také otevřenou variantu Evoque, ale také jeho zvětšená, luxusnější varianta. Vše doplní nejmenší Range Rover, který bude ještě kratší než Evoque.

Novinky na straně užitkových vozů jsou již nějakou dobu jasné. Land Rover se chystá kompletně překopat model Discovery a proměnit ho v model DC100. Viděli jsme ho už jako koncept a nyní probíhá jeho přerod v reálný vůz. 

Komfortní a volnočasové vozy jsou doménou Land Roveru. Tradiční Discovery ještě více zamíří proti BMW X5, avšak mělo by si uchovat své tradiční schopnosti v terénu. Dočkáme se také nového Freelanderu, který bude k dispozici i v sedmimístné variantě. A přijdou další novinky, neboť volnočasových Land Roverů by mělo být celkem pět. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy