Volvo C30 končí, nástupce nečeká

C30 | foto: Archiv AutoRoad.cz

Vysoce stylový kompakt Volvo C30 končí. Nedostatečná poptávka donutila Volvo stáhnout jej ze všech světových trhů. A co více, nástupce je v nedohlednu.

Volvo C30 se na trhu objevilo jako alternativa k zavedeným prémiovým hatchbackum od Audi a BMW. Mercedes Benz třídy A byl v té době ještě poměrně praktickým MPV, avšak v dnešní době se již také zařadil do boje o zákazníky v této specifické třídě.

Volvo se jednoznačně rozhodlo bojovat designem. Vytvořilo poměrně drahý hatchback, který nebyl prodáván v jiné, než třídverové variantě. Mnoho lidí také mohla odradit zadní část vozu. Ani ne tak vzhledem, ale užitnou hodnotou - třetí dveře zajišťujici vchod do kufru totiž byly malé a celé skleněné. Prvek na pohled krásný, ale ne zrovna praktický.

Volvo C30 se zdaleka neprodávalo tak, jak by si automobilka představovala. Originální malý hatchback proto raději nechá po šesti letech výroby umřít a tuto třídu alespoň dočasně opustí. Nástupce se totiž alespoň prozatím nechystá. Snad část zakazníků by mělo zachytit kombi V40, které je vsak poměrně výrazně větší a i přes svou svěžest již nejde o opravdu stylový vůz.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy