VIDEO: Porsche 918 Spyder na Severní smyčce

porsche spyder | foto: Porsche

Porsche již tradičně ladí svůj nový supersport na závodním okruhu Nurburgring, přesněji na jeho slavné Severní smyčce. Novému 918 Spyder to tam opravdu sluší.

Porsche 918 Spyder míří na samý vrchol modelové nabídky této slavné německé značky. V této pozici je velmi dobrý čas na slavném německém okruhu málem nutností, neboť jde často užívané srovnávací měřítko sportovních vozů.

Výsledný čas je prozatím stanoven na 7 minut a 14 sekund, což není špatné. Porsche navíc tvrdí, že tento čas byl naměřen při jízdě s pevným startem, což přidává další sekundy navíc. Čas nemohl zajet nikdo jiný než Walter Röhrl, dvorní testovací jezdec značky.

Porsche 918 Spyder je vybaveno 4,6litrovým osmiválcem, který nabídne výkon až 580 koní. K tomu si vůz veze další energii v bateriích, kterou je možné poslat do dvou elektromotorů, 122koňový vypomáhá spalovacímu motoru, 109konový roztáčí přední kola. Celkový maximální výkon je 795 koní. Porsche si uvědomuje, že hmotnost 1700 kilo není zrovna nízká. Nemalou částí a ni může právě hybridní systém. Proto nabídne také odlehčující paket Wiessach, který srazí hmotnost alespoň o 35 koní. Právě s tímto paketem byl zajet zmíněný čas na okruhu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy