Luc Donckerwolke - nový designer značky Bentley

EXP 9 F | foto: Bentley Motors

Jméno 47-letého designera, Luca Donckerwolkeho, je v automobilovém světě dobře známé. Belgičan za svou kariéru stihl navrhnout například Lamborghini Gallardo a Murcielago, nebo koncepty Seat IBE a Tribu.

 

Donckerwolke na místě designera značky Bentley nahrazuje Dirka van Braeckela, který se přesouvá do designového oddělení koncernu Volkswagen.

Belgický designer, kvůli své nové roli, opouští místo vedoucího "pokročilého designu" koncernu Volkswagen, na které nastoupil v loňském roce.

K novému designerovi značky Bentley se vyjádřil také Walter de Silva, vedoucí designového oddělení koncernu Volkswagen: "S Lucem Donckerwolkem přichází do značky Bentley obrovský designový talent. Jeho zkušenosti ho dělají ideální člověkem, který vytvoří budoucí designový jazyk automobilky. To je v současné době velice důležité, protože Bentley plánuje několik nových modelů."

De Silva dále dodal: "Chtěl bych poděkovat Dirku van  Braeckelovi za obrovský přínos, který měl pro značku Bentley. Obrovskou práci přinesl nejen pro novou generaci modelové řady Continental, ale také pro vlajkovou loď Mulsanne. Velice se těším, až se přidá k našemu designerskému týmu koncernu Volkswagen.

Kam Donckerwolke posune automobilku Bentley se tak dozvíme v příštích letech. Doufejme, že bude nový Bentley méně kontroverzní jako nedávno představené koncept SUV s názvem EXP 9 F. 

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy