Ukázkový příklad jak neřídit BMW M3

M3 Coupé | foto: BMW Group

Mládí, nedostatek zkušeností, výkonný automobil a neznámá cesta. Tato kombinace často končí nehodou a přesně to uvidíte na přiloženém videu.

 

BMW M3 generace E46 není třeba blíže představovat. Legendární řadový šestiválec s objemem 3,2 litru dosahuje výkonu 343 koní doprovázených charakteristickým kovovým zvukem. Dokonce i z dnešního hlediska, kdy ostré hatchbacky dosahují většího výkonu než supersportovní vozy nedávných let, je "emtrojka" generace E46 velice rychlý vůz.

Krásné prostředí, kterým se M3 prohání je South Mountain Park ve státě Arizona. Cesta uprostřed vyprahlé země vypadá lákavě, ale díky minimálním únikovým zónám a zrádným horizontům vyžaduje pro rychlou jízdu dostatek zkušeností a v ideálním případě také znalost trasy. 

Podle výsledku jízdy, kterou uvidíte na videu, bohužel mladík nedisponoval ani znalostí trasy ani řidičskými zkušenostmi.

Pohoda na videu se změní ve chvíli, kdy se mladík přiblíží na slepý horizont v příliš vysoké rychlosti. Bohužel pro něj se za ním cesta poměrně prudce stáčí doleva. Pak přichází náraz, vystřelení airbagu a nakonec kombinace nadávek a úzkosti. Naštěstí se řidiči nic nestalo, nicméně to stejné se o voze říct nedá.

Samozřejmě by bylo ideální začít psát, že rychlá jízda na silnici nepatří, že si ji máte nechat na okruh. Ano, to opravdu ideální je, ale ruku na srdce, kdo z nás se čas od času rád neprojede rychleji i na normálních cestách. Video ukazuje jednu ze základních pouček pro bezpečnou jízdu, a to nejen tu rychlou. Pokud někam nevidíte, tak předpokládejte, že za horizontem budete muset zastavit (nebo prudce zatočit) a přizpůsobte tomu vaši rychlost. A pokud to nebudete dělat, pošlete nám pak své video, abychom měli poučení pro ostatní.


 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy