Peugeot iOn a Citroën C-Zero "dočasně" končí ve výrobě

iOn | foto: Peugeot

Prodeje elektromobilů váznou. Zatímco původní plán byl vyrobit přes sto tisíc elektromobilů, podařilo se společnostem Peugeot, Citroën a Mitsubishi prodat sotva čtvrtinu tohoto počtu

Pokud v současné době stagnují prodeje vozidel, pak elektromobily jsou na tom ještě podstatně hůře. Automobilky, které čekaly oživení a s tím související zvyšující se poptávku i po vozidlech, u kterých je nutné pro cejch ekologie nemalou částku k obvykle ceně přihodit.

S tímto problémem se potýká také Mitsubishi, které svůj model i-MiEV vyrábí nejen pro sebe, ale také pro Peugeot a Citroën. Přestože původní dohoda počítala s celkovou výrobou 100 tisíc vozů, podařilo se dosud udat pouze 28 tisíc těchto malých elektromobilů. Za první pololetí tohoto roku se navíc neprodalo ani tisíc Peugeotů iOn a Citroënů C-Zero. A to samozřejmě nestačí.

Mitsubishi proto pozastavuje výrobu malých elektrovozů se značkami francouzských výrobců. Jak dlouho bude výroba pozastavena, není jasné. Oficiálně se má po čase opět rozběhnout, reálně to ale není vůbec jisté.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy