VIDEO: Problémy s převracením Jeepu Grand Cherokee pokračují, podívejte se

| foto: Archiv AutoRoad.cz

Před pár dny jsme přinesli zprávu o tom, že se švédskému magazínu málem podařilo převrátit SUV grand cherokee přes střechu. Sám Jeep sice zprávu mírnill, další video ale přináší neméně zneklidňující informace.

Minule se zdálo, že problém je vyřešen. Problém převrácení se nemělo podařit zopakovat a tak jsme mohli říct, že vše bylo spíše dílem náhody. Ale nebylo, což dokazuje další video.

Magazín Teknikens Värld celý test zopakoval pod dohledem inženýrů od Jeepu. Nejprve totožný vůz projel "losí" trasu ještě jednou. převrácení v tomto případě již nehrozilo natolik akutně, ale vůz šel do smyku a i tak jel nějakou dobu jen po dvou kolech.

Poté si inženýři Jeepu vymínili snížení zátěže. Plně zatížené auto vezlo řídíče a další pasažéry a zbytek hmotnosti tvořily pytle s pískem. Přestože Chrysler oznámil, že auto bylo o 50 kilogramů přetíženo, časopis uvádí, že mu naopak 100 kilogramů do hmotnostního limitu scházelo.

Test byl dále opakován a ze záběrů několika jízd je vidět další problém, který nastal. Přestože vůz byl ještě více odlehčen, hned při sedmi jízdách došlo k úniku vzduchu z pneumatiky. Nejde o proražení gumy, ale o svlečení pneumatiky z ráfku. I to je nebezpečná situace, neboť vůz ještě více ztrácí na ovladatelnosti, nehledě na riziko poškození.

Jsme zvědaví, jak se k celé záležitosti postaví Jeep nyní. A ještě více jsme zvědaví na potvrzení výsledků testů u jiné organizace, například u ADACu, který losí testy provádí taktéž.

Video naleznete zde.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy