Umělec vytvořil repliku Stonehenge na podporu Škody Citigo

Škoda | foto: Archiv AutoRoad.cz

Jedna z britských nejznámějších ikon, mýty opředený Stonehange, se stal námětem pro sochu, vytvořenou týmem Tommyho Guna. Sousoší s názvem Citihange bylo vytvořeno na počest modelu Škoda Citigo, který je v těchto dnech uváděn na britský trh.

Celé sousoší, které bylo vytvořeno pouze z kusů starých automobilů, je umístěno v Londýnském Southbanku. Na výstavbu bylo použito 18 autovraků, které jsou poskládány v kruhu do tvaru, podobnému jako má Stonehenge. Každá část sousoší dosahuje výšky přes pět metrů. Váha clé struktury činí 36 tun.

Podle slov tvůrců, bylo celé sousoší postaveno za méně než 12 hodin a bylo navrženo tak, aby přežilo i vítr o síle hurikánu.

Autor projektu, Tommy Gun prohlásil: "Projekt Citihenge pro nás byl velkou výzvou. Stonehenge je obrovská, ikonická struktura a přesně o tento pocit jsme se snažili i u projektu Citihenge. Celý jsme jej vytvořili pouze z částí ze starých automobilů. Touto prací jsem si připomněl své mládí, kdy jsem vyrůstal na farmě a bavil se tím, že jsem vytvářel nové věci z částí starých."

Britská odnož automobilky Škoda nás zásobuje jednou originální reklamou za druhou. Z minulosti můžeme zmínit například reklamy na model Fabia, kde byl celý automobil upečen jako dort, nebo model Fabia RS, který byl tvořen bandou "drsňáků", případně Octavia RS, která byla upravena tak, že zajela rychlostní rekord své kategorie na solných pláních v Bonneville. Projekt Citihange, je tak další ukázkou britské tvořivosti.


 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy