Opel ukazuje technicky vyspělý podvozek nové Astry OPC

Opel Astra | foto: Opel

Astra OPC se pomalu chystá a Opel se snaží zaujmout. Nyní ukazuje podvozek tohoto ultrarychlého technického skvostu.

Opel Astra OPC bude již tradičně tvořit naprostý vrchol řady. Silná slova o jeho rychlosti jsou jistě na místě, vždyť pod kapotou tohoto vozu bude dvoulitrový přeplňovaný čtyřválec o výkonu 280 koní. Díky němu zrychlí na stovku za rovných šest sekund a maximální rychlost je 250 km/h.

Čtyřválec pochází z Insignie, avšak pro takto speciální použití byl řádně upraven. Zejména byl zvýšen plnící tlak turba a samo sání je nyní průchodnější. To vše by mělo dohromady dávat velmi zajímavý jízdní zážitek.

Co je ale silný motor bez adekvátního podvozku. Aby bylo vůbec možné dostat obří sílu motoru na přední kola, je mezi nimi umístěn samosvorný diferenciál. Ten zajišťuje to, aby síla nešla na kolo, které klade nižší odpor, jak je tomu u klasického diferenciálu, ale právě naopak.

Opel nabídne také stavitelný podvozek, který dostane tři módy. První bude sloužit k běžné jízdě, nabídne vyšší komfort a pohodu. Ve sportovním modu podvozek ztuhne, řízení se stane přímějším, zostří se také reakce na plynový pedál. A všechny tyto vlastnosti se dostanou na úplné maximum v módu OPC, který navíc signalizují červeně podsvícené budíky. Odpružení je u OPC o 30 % tužší než u běžné Astry a sedí také o centimetr níže.

Podobně lze nastavovat také stabilizaci ESP - od běžného nastavení, přes nastavení s minimálními zásahy až po úplné vypnutí.

O bezpečné zastavení se postarají sportovní brzdy Brembo.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy