Bentley to s terénem myslí vážně, chce na Dakar

EXP 9 F | foto: Bentley Motors

Bentley pomalu klestí cestu pro své SUV, které se ukázalo jako koncept na nedávném autosalonu v Ženevě. Dalším krokem má být pouštní rally.

Pro mnoho příznivců tradiční britské značky se může zdát krok automobilky spíše jako cesta do pekel, ale Bentley je přesvědčen, že na vstupu do nového segmentu vydělá. Základem je ale správná propagace.

Vstup některé ze značek koncernu Volkswagen do slavného seriálu pouštních rally není ničím překvapivým. Ve vývojových dílnách se totiž válí spousta know-how, které automobilka získala při vývoji úspěšného Race Touaregu, který dominoval nejslavnější pouštní soutěží tři roky za sebou. A válí se tam samozřejmě také ony soutěžní speciály.

Pokud se informace o vstupu Bentley do Dakaru potvrdí, jistě půjde o evoluci slavných závodních vozů. Pod jejich kapotou je však motor, který není pro Bentley zrovna stylový, totiž 2,5litrový turbodiesel o výkonu 300 koní.

Úspěch v závodech by jistě byl pro automobilku vítanou vstupní branou do světa motoristických soutěží. Tím spíše, že automobilka by údajně ráda expandovala i na některé silniční soutěže...

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy