Levné Porsche nakonec nebude

porsche boxster | foto: Porsche

Automobilka Porsche se rozhodla, že v zájmu zachování vlastní image nebude vyrábět sporťák menší a levnější než Boxster.

Spekulace, že by Porsche mohlo začít s výrobou nového modelu levnějšího než Boxster se táhnou již delší dobu. Spekulovalo se zejména o sdílení technického základu s možným základním modelem řady R u Audi a také s Volkswagenem.

Nyní se však Porsche rozhodlo, že do projektu nepůjde. Projednou však nejde o obavu z nerentabilnosti projektu. Porsche naopak má obavu, aby zaplavením trhu levnými vozidly nedoznala značka Porsche přílišného znehodnocení.

Sestup Porsche příliš nízko by mohlo popudit tradiční zákazníky, kteří si odvážejí domů vrcholné vozy 911 a vyčkávají na budoucí vrcholný supersport. Otázkou ale zůstává, zda může výroba levnějšího sporťáku poškodit image sportovní značky více než výroba rádobysportovního SUV.

Naopak výroby by se mohl časem dočkat menší sedan. Generální ředitel firmy Mathias Müller pro Stuttgarter Zeigung řekl, že vývoj sice není na pořadu dne, avšak v delším horizontu takovýto vůz v úvahu přichází.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy