Volkswagen E-Golf - elektromobil dostane upravené jméno

Golf Blue e-motion | foto: Volkswagen

Volkswagen má v plánu vypustit elektromobil odvozený od modelu Golfu, avšak až od jeho budoucí generace. Bude se prý jmenovat E-Golf

Informace o inovaci u jména proslulého vozu, který se bude vyrábět ve své již sedmé generaci, přinesl magazín Car and Driver. Podle něj Volkswagen použije úplně nové jméno E-Golf, přičemž doposud se očekávalo spíše užití něčeho podobného, jako bylo použito u konceptu. Ten se jmenoval Golf Blue e-motion.

Nový elektromobil by se měl představit již velmi brzy, téměř okamžitě po představení standardního Golfu sedmé generace. Funkčně bude vycházet z konceptu Golf Blue e-motion, který se již nyní prohání v podobě několika prototypů. Sám vůz však bude na zástavbu lépe připraven než golf šesté generace, neboť užije novou platformu MQB, která je na zástavbu elektromotoru připravena.

Baterie budou ve voze rozmístěny tam, kam se jen vejdou, tedy zejména ve středovém tunelu a místo palivové nádrže, avšak je otázka, zda se Volkswagenu  podaří  dosáhnout lepší kapacity než 26,5 kWh. Pro zabudování této kapacity navíc automobilka musela ukrojit část kapacity kufru, přesto vůz za ideálních podmínek ujede jen 150 kilometrů.

Dosavadní koncept dovede zrychlit z klidu na stovku za 11,8 sekundy a dosáhne rychlosti až 140 km/h

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy