Chrysler 200 – nákresy nové Lancie?

200 | foto: Archiv AutoRoad.cz

Menší sedan automobilky Chrysler, s označením 200 (dříve známý jako Sebring), není v Evropě příliš známý. Mnohem větší popularity zde získal model 300C, který je v Evropě prodáván pod značkou Lancia jako nástupce sedanu Thema.

Pokud se na současný model 200 podíváte podrobněji, tak brzy zjistíte, že se nejedná o nový model, jako spíš o důkladnější facelift předchozího Sebringu. To není až tak překvapivé, když vezmeme v úvahu, že model 200 poslední generace byl tvořen jako „záplata“, do doby něž bude Chrysler schopný postavit vůz na CUSW platformě, která byla vyvinuta ve spolupráci s automobilkou Fiat. Na stejné platformě již stojí model Dodge Dart.

Víme, že nástupce modelu 200 se na trh dostane pravděpodobně v roce 2013, co však nevíme je jeho vzhled. Na ten se nyní zaměřil student Lawrence Technological University, Colin Bonathan. Jeho představu o designu nového vozu si můžete prohlédnout na přiložených skicách.

Design vozu je moderní a snad jedinou jeho vadou je přílišná podobnost zadních partií s Jaguarem XF (na druhou stranu XF je designově velice povedený vůz, takže inspirace právě tímto vozem dvoustovce rozhodně neuškodila).

Grafické kreace nezávislých designerů sice často nemají s výsledným vozem příliš společného, ale jsou příjemným zpestřením v době čekání na nový model.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy