Ford Kuga - evropská verze se představila v Ženevě

Kuga | foto: Ford

Ford ukázal novou verzi Fordu Kuga, který se již dříve ukázal jako Ford Escape za oceánem. Nyní se ukazuje i u nás.

Ford Kuga se od svého amerického protějšku, který jsme představili dříve zde, prakticky neliší. Jde o novou strategii Fordu, kdy je většina zásadních modelů prodávána celosvětově - týká se to i nového Focusu a Mondea. Kuga se od Escapu prakticky neliší, vždyť i sám Ford mluví o evropské premiéře, nikoliv světové.

Ford Kuga minulé generace byl poměrně silně kritizován za svůj malý kufr a možná i proto se na něj automobilka zaměřila jako málokdo. Mimo znatelného rozšíření úložné kapacity o 80 litrů si Ford pohrál také se skládáním sedadel, které je možné zapustit do podlahy stiskem jediného tlačítka. A přichází sem také zajímavá inovace Escapu, totiž možnost otevření pátých dveří nakopnutím zadního nárazníku. Díky bezklíčovému otevírání vůz rozpozná přítomnost klíče a dveře otevře.

Evropské a zaocenáské vozy se tradičně liší motorizacemi a v tomto případě to není jinak. Proto zde nalezneme jediný benzínový motor, dvoulitrový Ecoboost o výkonu 150 koní, které jsou jinak pro severoamerické vozy typické. Kuga se ale bude prodávat spíš s dieselovými agregáty - k dispozici jsou dva dvoulitry o výkonech 140 a 163 koní.

K dispozici bude i pohon všech kol, avšak jen za příplatek, což je asi rozumné vzhledem k tomu, že nejhorší terén, který většina vozů zakusí, bude rozbředlý sníh na silnicích... K dispozici mají být i elektronické systémy přibrzďující kola tak, aby byl napodoben efekt samosvorného diferenciálu. podobný systém využívá i Ford Focus.

Ford Kuga bohužel nepůjde do prodeje nyní. Ford si v poslední době dává s vypuštěním vozů oproti oficiálním představením docela na čas, takže ani Kugu již letos čekat nemůžeme. K dealerům se dostane na počátku příštího roku.

 

Tip: Podívejte se také na náš Velký přehled ženevských novinek!

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy