Škoda Citigo je s cenou 179 tisíc nejlevnější škodovkou na trhu

Citigo | foto: Škoda Auto

Škoda představila očekávanou nejlevnější variantu modelu Citigo. Osekaná výbava Active má bodovat jako cenový tahák.

Nejlevnější a zároveň nejmenší model Škody, Citigo, se dosud prodával jen ve dvou vyšších výbavách, nyní však na trh přichází i nejlevnější varianta Active. Ta by pro českého zákazníka vyhledávajícího zejména nízkou cenu mohla představovat zajímavé lákadlo.

Nejlevnější varianta však přináší jen nutné minimum výbavy. Najdeme zde tak čtveřici airbagů, přičemž boční dovedou ochránit také hlavu pasažérů. Mimo samozřejmých věcí jako je ABS, posilovač řízení či úchyty Isofix zde však již prakticky nenalezneme nic. Většina výbavy je jen za příplatek.

Také na bezpečnostní systém ESP bude nutné připlatit si šest tisíc. Škodě se totiž podařilo homologovat vůz ještě před platností nových regulací, které nařizují povinné osazení systémem ESP do všech nových vozů.

Základem je přirozeně základní motor, litr o výkonu 60 koní. Výkonnější 75koňová varianta je k dispozici za desetitisícový příplatek.

Vyšší výbavou je Ambition, která za slušných 15 tisíc korun přináší výrazně více, mimo zmíněného systému ESP například také centrální zamykání s dálkovým ovládáním, elektrické stahování oken či  výškově stavitelné sedadlo řidiče.

Prvky jako autorádio, mlhovky a klimatizace přináší  až vrcholná výbava Elegance - za dalších 15 tisíc.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy