Nejspolehlivějším autem vyráběným v Česku je Toyota Aygo

Aygo | foto: Toyota

Nejspolehlivějším autem vyráběným v Česku je Toyota Aygo, ze škodovek je nejméně poruchová Octavia. Vyplývá to z hodnocení spolehlivosti automobilů, který zveřejnila německá organizace TÜV.

Žebříček TÜV se všeobecně považuje za ukazatel spolehlivosti a kvality jednotlivých modelů. Z aut, která se vyrábějí na území České republiky, se v něm nejlépe umístila Toyota Aygo na pětatřicátém místě.
 
Mezi dvou až tříletými vozy, které přijíždějí na technickou kontrolu do stanic provozovaných TÜV, bylo 4,6 procenta modelů Aygo. To se vyrábí v Kolíně spolu s Citroënem C1 a Peugeotem 107. Tyto vozy přitom z hlediska závadovosti skončily v podprůměru, více než 40 míst za Toyotou.
 
První Škodovkou v této věkové kategorii je v žebříčku čtyřiapadesátá Škoda Octavia. Výrazně propadla loni velmi dobře hodnocená Fabia. Ze 4,3 procent, u kterých před rokem našli technici na technické kontrole závadu, tento počet narostl na 5,8 procenta. Proto Fabia skončila letos až sedmašedesátá, zatímco vloni byla třiatřicet příček výš.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy