Čína se lepší: Geely Egrand EC7 má čtyři hvězdičky EuroNCAP

Emgrand EC7 | foto: Euro NCAP

Čínské automobilce Geely se podařilo dosáhnout v nárazových testech organizace EuroNCAP hodnocení čtyř hvězdiček z pěti. Čína se tím blíží úrovni běžné v Evropě.

Jakkoliv je třeba říci, že v dnešní době by zisk čtyř hvězdiček byl pro libovolné auto z Evropy, Koreje či Japonska brán jako menší propadák, je třeba připomenout, že ještě před pár lety troskotal dovoz aut z Číny do Evropy mimo jiné i kvůli problémům s homologačními kritérii právě v oblasti bezpečnosti.

Geely Emgrand EC7, řadící se do třídy velkých vozů, získal čtyři hvězdičky, přičemž ochrana při nárazu zepředu byla ohodnocena 75 % a boční náraz 80 %. Největším průšvihem byla ochrana kotníků a šlapek řidiče, kdy do interiéru pronikly kovové části. Zbytek figuríny řidiče byl chráněn veskrze dobře.

Boční náraz zvládnul Geely příkladně, až náraz na sloup mohl u řidiče způsobit riziko zranění na hrudi. Výborně je chráněn také krk testovací figuríny při nárazu zezadu.

Ochranu dětí v předepsaných sedačkách zhodnotila komise osmdesáti procenty, což je plně v normálu i u jiných současných vozů. Taktéž ochrana chodců 42 % se nachází v průměru třídy.

Při pohledu do srovnávací tabulky organizace můžeme shledat, že prakticky všechny vozy v této třídě již dosahují pětihvězdičkových ocenění, nicméně procentní zisky nejsou tak vzdálené jako byly kdysi. Navíc, nad čtyřhvězdičkovým oceněním konkurenčního Seatu Exeo se taktéž nikdo příliš nepozastavoval.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy