Hyundai Genesis Coupé RM500 - pěkně ostrý koncept

Genesis coupé | foto: Archiv AutoRoad.cz

Genesis Coupé je hlavně na americkém trhu prodejním hitem. Značka Hyundai je na tamním trhu spojena se jménem závodníka Rhyse Millena a právě společnost tohoto muže studii vytvořila.

RMR (Rhys Millen Racing) se na tradiční výstavě SEMA prezentovala výkonou studií postavené na bázi kupé řady Genesis. Úpravy černého bolidu jsou skutečně komplexní a naznačují, že by nemuselo zůstat jen u konceptu, ale nepředbíhejme.

Model Coupé si o zástavbu vidlicového pětilitrového osmiválce Tau ze sedanu Equus přímo říká. Technici od RMR si s agregátem ještě trochu pohráli a vydolovali z něj slušných 456 koníků. Zásahů do motoru bylo mnoho, od úpravy výfuku, přes optimalizaci řídící jednotky až po výměnu filtru sání. Aby dostalo kupátko patřičný vzhled bylo opatřeno karbonovým aerodynamickým bodykitem. U RMR jej dále osadily devatenáctipalcovými ráfky obutými do pneumatik šíře 245/275 mm. Lahůdkou je použití karbonových brzd od specialisty Brembo.

Takže pokud jste obdivovateli tohoto kupé z Koreje a šest válců pod kapotou vám připadá nedostačujících bude pro vás mít možná v budoucnu RMR řešení. Budiž to důkazem, že vysokovýkoná kupé mohou vzniknout i na bázi "lidového" Hyundaie.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy