Ford Fiesta ST jako pětidveřový koncept

Fiesta ST | foto: Ford

Ford podle všeho začíná velmi myslet na zájemce o praktické auto s nádechem sportovnosti. Nový koncept Fiesty ST to potvrzuje.

Přiostřené verze vozů jsou tradičně nabízeny jako třídveřové. Takto koncipovaná karoserie může obecně dosahovat vyšší tuhosti a tak trochu více se blíží ke kupé. Každému to však nehoví.

Pro zájemce o ostřejší, avšak stále příliš prakticky založené zájemce samozřejmě existují volby, kupříkladu tuzemské vozy Škoda Fabia RS či Octavia RS, nicméně není jich mnoho. A Ford se k tomuto málo hodlá přidat.

Na autosalonu ve Frankfurtu jsme viděli kombík postavený na Focusu, avšak s geny sportovního znáčku ST. Nyní tu máme pětidveřový koncept odvozený od Fiesty, který se představí na americké autoshow v Los Angeles.

Podobně jako třídvířko, také tento vůz je poháněn mohutně posílenou 1,6 o výkonu 180 koní. Výkon putuje na přední kola. Zda se tento vůz objeví v sériové výrobě, to samozřejmě není 100% jisté a automobilka takto zejména testuje zájem potenciálních kupujících. Pokud dopadnou výzkumy dobře, výrobě by nemělo nic bránit.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy