VIDEO: Policejní náraz v Lázních Bohdaneč

| foto: Archiv AutoRoad.cz

Jeden policejní vůz v Lázních Bohdaneč byl nedávno vyřazen nárazem během hlídky. Na internetu se nyní objevilo video, které celou nehodu dokumentuje.

Městská policie v Lázních Bohdaneč je poměrně svérázná. Absolvuje silně nadstandardní výcvik, nosí i na obchůzky zásahové oděvy a jezdí v (alespoň na naše poměry) silných vozech dovezených ze zámoří.

Jeden z nich je nyní na odpis po nehodě, která se udála na jedné obhlídce. Srážku nahrál vůz svým kamerovým systémem a nyní je zveřejněna na internetu. Ukazuje nejen, jak se tato konkrétní nehoda udála, ale také jak vidí takovouto nehodu řidič vlastním pohledem.

Přestože vůz policie jel před srážkou 70 km/h a protijedoucí vůz pravděpodobně ještě rychleji, neboť předjížděl kamion, nehoda se obešla bez vážných zranění. Oba vozy totiž stačily poměrně razantně brzdit, takže rychlost srážky ve finále nebyla příliš vysoká. Nízkým škodám na zdraví přispělo paradoxně i to, že se ani jeden z vozů nesnažil vyhnout. Energie tak mohla být téměř ideálně absorbována deformačními zónami obou vozů.

 

Za tip děkujeme čtenáři Radkovi.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy