Jensen Interceptor - slavná legeda ožívá

Interceptor | foto: Jensen

Jensen Interceptor, jedna z klasik 70. let, se možná díky dnešní retrománii vrátí. Oživení slavné britské značky by mohlo trvat jen tři roky.

Mnohé legendární klasiky se vracejí v nových kabátech a s novou technikou. Dalším z řady bude Jensen Interceptor.

Původní vůz, na který nové myšlenky odkazují (i on měl svého stejnojmenného předchůdce), byl vyráběn mezi lety 1966 a 1976. Za celou dekádu se vyrobilo jen 6400 vozů.

Výroba probíhala ve Velké Británii, která tou dobou ještě byla automobilovou velmocí, a to ručně. Pod kapotu však byly instalovány motory pocházející ze zámoří, od Chrysleru. Měly objem 6,2 litru, později byl objem ještě o litr zvětšen.

Automobilka Jensen v roce 1976 bohužel zanikla. Práva na užívání značky putovala světem, čas od času se pokusil zašlou slávu někdo oživit, ovšem neúspěšně. Naposledy se však práva na užívání značky a jména dostala do rukou Panels Global Holdings, která vlastní i další malé značky, například Zagato nebo nově i Spyker.

Vlastník se rozhodl, že do výroby pustí retro přímo odkazující na legendu 70. let. Stejně jako ona bude mít splývavou záď na pomezí hatchbacku a kupé. Zda bude i novinka spoléhat na objemné motory americké značky, to zatím nevíme. Víme však, že první prototypy by měly spatřit světlo světa už za rok a zákazníci svůj vůz dostanou v roce 2014.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy