Volkswagen Up! se představí již tento týden

up! | foto: Volkswagen

Nový minivůz od Volkswagenu, který zatím známe jako model Up!, se představí na konci tohoto týdne, prozatím na internetu. Brzy jej bude následovat i verze od Škody.

Jako první uvidí novinku v premiéře internet. Fotografie nového vozu by se měly do světa rozletět v neděli 21. srpna. Ačkoliv byla hned na další den naplánována oficiální živá premiéra, byla zrušena a naživo vůz lidé mimo firmu Volkswagen pravděpodobně spatří až na autosalonu Frankfurt.

Vůz by se neměl příliš lišit od konceptu, který jsme viděli již vícekrát. Půjde o mikroauto s délkou kolem 3,5 metru, od kterého bude odvozeno více variant. Například verze s pěti dveřmi by měla být o několik centimetrů delší.

O pohon se budou starat tříválce s výkonem od šedesáti koní, díky akcentu na nízkou hmotnost, která by měla být kolem 900 kilo, by to však mohlo stačit. Příjemná by měla být spotřeba. O převodovku se postará Škoda, montáž vozů nicméně proběhne v Bratislavě.

Od Volkswagenu bude odvozen také podobný vůz Škoda. Jeho premiéru očekáváme taktéž již brzy. Časem se dočkáme i elektromobilu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy