Subaru Impreza WRX - v roce 2014 jako samostatný model ?

Impreza WRX 265 | foto: www.autoroad.cz / Jan Zýka

Server motortrend.com přinesl zajímavé informace od dobře informovaných zdrojů z automobilky Subaru. Ty se týkají populárních modelů Impreza WRX a WRX STI.

Modely Imprezy s označením WRX by ve své další generaci měly vyjet jako samostatné modely, Důvodem tohoto rozhodnutí by měla být účast Subaru v šampionátu WRC. Nové modely WRX by tedy měli s typem Impreza sdílet jen malou část základních komponent.

Vše by mělo být maximálně podřízeno nasazení v automobilových soutěžích. WRX bude tedy oproti typu Impreza kompaktnější a lehčí. Předpokládá se, že u něj bude použita karoserie kupé. Na délku by mělo bý WRX údajně jen nepatrně delší než Toyota Yaris. Tyto kroky se zdají býti naprosto logické, podívejte se na současné startovní pole ve WRC. Zápolí zde samé kompaktní vozy - DS3, Fiesta a brzy se přidá třeba i VW s Polem.

Zcela v duchu regulí FIA pro WRC bude uzpůsobena i sériová technika modelů Impreza WRX. Pohon bude zajištěn přeplňovanými čtyřválcovými boxery objemu 1,6 litru. Předpokládají se výkonové specifikace 266 koní (WRX) a 304 koní (WRX STI).

Tyto první naznačené informace by mohli příznivce ostrých Subaru potěšit, současná generace jež vyjela jako pětidveřový hatchback nevzbudila u této fanouškovské obce jen pozitivní reakce. Výkonné verze Subaru by se měli prodávat za ceny od 26 do 29 tisíc dolarů.

zdroj: motortrend.com

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy