Kia představí kupé s osmiválcem a pohonem zadních kol

Kee | foto: Archiv AutoRoad.cz

Tato překvapivá informace by se měla stát realitou na autosalonu ve Frankfurtu. Bude se jednat o koncept který by se měl do roku 2015 dostat do sériové produkce.

Informaci přinesl server whatcar.com. Tato skutečnost vzešla z rozhovoru který poskytl tomuto magazínu šéf automobilky Hank Lee. Důvodem pro plánování velkého kupé pro značku Kia je jednoznačně zlepšení image firmy. Příští rok je v plánu vstup velkého sedanu pod označením K9 na americký trh, právě z něj by mělo vycházet připravované osmiválcové kupé. Sedan K9 bude využívat techniku sesterského modelu Hyundai Genesis.

Zmíněný koncept kupé bude osazen motorem V8 a poháněna by měla být kola zadní nápravy. Dárcem jednotky by se měl stát zmíněný Genesis, ten používá motory specifikace V8 označované Tau. Podle zákulisních informací bude použitý motor generovat výkon asi 400 koní. Designově by mohl koncept navázat na studii Kee z roku 2007 (na snímku).

Že to Kia myslí se zlepšením image vážně potvrzuje i vývoj lehkého, zábavného sportovního roadsteru který bude konkurentem Mazdy MX-5. Ten by se měl zrodit na podvozkové plošině příští genereace modelu Ceed.

zdroj: whatcar.com

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy