Gordon Murray představuje fascinující Batmobile

Batmobile | foto: Archiv AutoRoad.cz

Slavný Batmobile, vůz komixového a nyní už i filmového batmana, dostal úpravu dle Gordona Murraye. Schopný konstruktér vytvořil fascinující supervůz.

Batmobile se vždy vyznačoval tím, že byl poněkud podivný. Nikdy nešlo o vůz, který bychom mohli ztotožnit s něčím, co jezdí na silnicích, šlo o unikáty.

V tomto pokračuje i Gordon Murray, byť tento konstruktér McLarenu F1, dlouho nejrychlejšího sériového vozu světa, se nechal při své tvorbě inspirovat světem formulí.

Nový Batmobile je oproti svým předchůdcům designově čistší. Jde o přísně aerodynamické tvary, které nabídnou dvě místa k sezení a samozřejmě také sadu nástrojů k honění těch největších světových zloduchů.

Tvůrce si velmi impozantně vyhrál s osvětlením. Světlomety zabudované do ostrého nosu speciálu vytvářejí neopakovatelný dojem, fascinující je také sada diod na krytu kol, které umožňuje mnohé efekty, jak je vidět na videu.

Video také ukazuje plameny šlehající zpoza vozu, nicméně tento Batmobile je ve skutečnosti velmi zelený. Jeho pohon reálně zajišťuje sada elektromotorů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy