Lotus v Brně ukázal současnost i historii

Lotus | foto: Jaroslav Verhrle

Lotus není nutné velmi představovat. Kromě bohaté historie v oblasti motorsportu charakterizují značku sportovní vozy pro silniční provoz.

Na aktuálně startující výstavě Autotec na brněnském výstavišti probíhá první oficiální prezentace Lotusu v ČR. Přestože Lotus oficiální zastoupení v České republice nemá, podařilo se domluvit s výrobcem účast na výstavě, kterou pomohl připravit i náš externí kolega Jaroslav Vehrle a vedoucí osobnost klubu Fan-Club F1 CZ.

V pavilonu "V" uvidíte nejen aktuálně nabízené vozy Elise, Exige a Evora včetně závodních verzí, ale též speciální kolekci věnované Formuli 1, která charakterizuje úspěšnou historii značky a genialitu zakladatele Colina Chapmana.

Shlédnout budete moci také několik exkluzivních modelů monopostů F1 včetně JPS livery, podpisy jezdců Maria Andrettiho, Michaela Bartelse nebo Mika Hakkinena, ale též samotného Colina Chapmana a jeho syna. Perličkou je též podpis a osobní dopis vůbec prvního jezdce Lotus v historii F1, kterým byl Cliff Allison, jenž debutoval v Monaku 1958. Doplňkem jsou i různé fotky, trička, čepice, knížky a další materiály v duchu ACBC.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy