Přicházejí 3 nové roadstery z koncernu VW

Bluesport | foto: Volkswagen

Již výhledově se dočkáme tří nových roadsterů u automobilek koncernu VW. Bude se jednat o Audi R4, Volkswagen BlueSport a Porsche prozatím označované jako Baby Boxster (doufám, že chlapi ze Stutggartu jméno ještě změní).

Přestože tyto vozy budou postaveny na podobné platformě, chce každý z nich chce oslovit jiné spektrum zákazníků, kteří by neměli v designu, jak exteriéru tak interiéru poznat významnější podobu mezi těmito vozy.

Co se exteriéru týče. Audi sází na techno vzhled a očekává se, že linie použité u R4 budou předlohou novému modelu R8. Porsche se určitými prvky designu vrací ke svému úspěšnému modelu z padesátých let - 550 Spyder. VW BlueSport bude podle přední masky mít největší podobu s VW Scirocco.

Interiéry vozů se budou od sebe lišit v nejmenších detailech, stejně jako se to podařilo v modelech SUV - Touareg, Q7 a Cayenne.

Pod kapoty si koncernoví bratranci také nic půjčovat nebudou. Audi má svůj vůz má vybavit 2.0 litrovým čtyřválcem a 2.5 litrovým pětiválcem, oba vybavené turbem. Porsche na motoru ještě pracuje, mělo by se jednat o čtyřválcový 2.0, který ve své nejvýkonnější variantě, doplněný dvěma turby, má být schopný výkonu 380 koní. Volswagen znající svou pozici, na trhu nabídne nejekonomičtější motory. Základní pohonnou jednotkou by měla být turbem přeplňovaná 1.4, schopná vyprodukovat 170 koní.

Cenovky vozu budou také reflektovat postavení automobilek na trhu. Audi se pokusí vejít do segmentu, který se již pár let zpátky, díky BMW Z3 stal dominantou Mnichovského výrobce. Porsche nacení svůj roadster pod cenu nového Boxsteru a VW bude cenově rivalizovat s Mazdou MX-5.

Takže to vypadá, že se máme na co těšit. Další nové, sportovní modely od prémiových automobilek. Otázkou zůstává jestli si do těchto sportovních modelů, hlavně v případě Volswagenu, nenajdou také cestu vznětové agregáty. Což je asi noční můra všech skalních nadšenců roadsterů.


 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy